Life.hr nudi Vam zanimljive proizvode za zdravlje i ljepotu! Več strank nam je ukazalo svoje povjerenje
  • info@life.hr

    za besplatnu pomoć

  • BESPLATNA DOSTAVA

    Za narudžbe iznad 500,00 Kn!

Košarica

Tvoja košarica je prazna. Dodaj nešto! ;)

18.1.2018 | Članci, Život

Pomoć kod impotencije

 

Za čvrstu, stabilnu i dugu vezu potrebno je ulaganje s obje strane, a pored česte komunikacije važno je paziti i na intiman život. Za što bolji spolni život važno je da postoji razumijevanje muškarca i žene te uvažavanje želja kako nje tako i njega.

Donosim nekoliko savjeta kako poboljšati erekciju te kako možete spriječiti potencijalne probleme:

Dobra prehrana

Jačanje erekcije poduhvat je za cijelo tijelo. Krv i hormoni baziraju se na vrijednim hranjivim tvarima. Stoga je dobra prehrana ključna za one koji žele uživati u seksu nekoliko puta za redom.
Ugljikohidrati, kao osnova energije, su ključni, a tjestenina i kruh su solidni izvori tih tvari. Osim toga, potrebna vam je i doza cinka, koji je vitalan za proizvodnju testosterona, sjemene tekućine i sperme. Cinkom se opskrbite jedući jetrica, morske plodove, grašak i grah.

Međutim, prije seksa je svakako preporučljivo izbjegavati 'teže' obroke. Višak masnoća u organizmu snižava razinu testosterona u tijelu, smanjuje libido te otežava erekciju i ejakulaciju. Nezdrava prehrana također može dovesti do slabe cirkulacije, a time i do problema s erekcijom. Svakako prije seksa valja izbjegavati obilne obroke, a preporučuje se ne jesti barem sat vremena prije seksa.

Dobar položaj

Položaj u kojem je muškarac gore, poput misionarskog ili pak 'doggy stylea', omogućava veći protok krvi te veću erekciju. Znanstvenici kažu kako u ovome slučaju glavnu ulogu igra gravitacija.
Stoga, ako priželjkujete veću erekciju, ne prakticirajte poze u kojima je partnerica gore jer će u tome slučaju gravitacija djelovati u obrnutom smjeru.

Ograničite osjetljivost

Klasičan način smanjivanja preosjetljivosti je korištenje kondoma. Međutim, ako partneri ne moraju koristiti kondom, muškarac izdržljivost može produljiti fokusiranjem na druge stvari. U trenutku kada osjetite da gubite kontrolu, znanstvenici preporučuju usmjeravanje misli na nešto posve nevezano za seks, na taj način trebali biste moću odgoditi orgazam, ali zadržati erekciju.

Obratite pažnju na lijekove koje pijete

Lijekovi za neke bolesti kao što su depresija, socijalna fobija i anksioznost u današnje vrijeme se prilično često koriste.
Međutim, ti lijekovi djeluju pogubno na erekciju. Ako pijete te lijekove, posavjetuje se s liječnikom o preporučenim dozama.

Čuvajte snagu

Pripazite što i koliko radite ako toga dana planirate uzbudljive događaje u spavaćoj sobi. Naime, ako ste iscrpljeni i preumorni, upravo će takva biti i vaša erekcija. Stoga, mudro raspodijelite snagu.

Smirite živce

Velika tjeskoba i nervoza i općenito negativna energija, na penis će djelovati pogubno. Nažalost, seks često prati nesigurnost zbog negativne slike vlastitog izgleda, strah od intimnosti ili pak briga oko veličina penisa. Ta 'trema' vrlo često se pojačava u ne baš poželjnom trenutku, na primjer prije prvog seksa s novom partnericom. Najbolje što možete učiniti je opustiti se, duboko udahnuti i brinuti se što manje.

Vježbanje, vježbanje i vježbanje

Znanstvenici preporučuju vježbanje trbušnjaka. Naime, to će pomoći u podržavanju i održavanju erekcije. Osim toga, ako imate veći trbuh, penis će neminovno vizualno djelovati manji. Ako ste u formi, dobro će djelovati i na samopouzdanje te ćete se znatno bolje osjećati u vlastitoj koži, a samim time imati ćete veću želju za seksom u kojemu ćete više uživati.
Znanstvenici također kažu kako i muškarci mogu izvoditi Kegelove vježbe, iako još ne postoje dokazi da će te vježbe povećati penis, no svakako će produljiti vrijeme erekcije.

Izbjegavajte cigarete i alkohol

Pušenje uzrokuje lošu cirkulaciju, a upravo je cirkulacija nužna za dulju erekciju. Osim toga, alkohol može 'ukočiti' penis te napuhnuti prostatu.

Prečesto masturbiranje

Znanstvenici tvrde kako prečesta masturbacija može ubiti čari seksa. Uz malo samokontrole, moći ćete uživati u puno boljem i duljem seksu.